میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ در مطب زیبایی دکتر رادا خانیان

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ یعنی ایجاد سوراخ های ریز در سطح پوست با نفوذ سوزن ها به لایه درم خراش های بسیار ریز در سطح پوست ایجاد شده و بدن به آن واکنش نشان داده و شروع به ترمیم و بازسازی آن ناحیه می کند و طی این فرایند کلاژن و الاستین که دو پروتئین اصلی و قوام دهنده پوست هستند تولید می شود. قبل از شروع کار برای کنترل درد از کرم بی حس کننده موضعی استفاده می شود و انجام میکرونیدلینگ با این روش کاملا بدون درد است.

روش میکرونیدلینگ چگونه است؟

سوراخ های ایجاد شده بسیار ریز هستند و ظرف چند ساعت بسته شده و مختصر قرمزی و تورم که بعد از میکرونیدلینگ ایجاد می شود چند روز بعد محو شده و هیچگونه علامتی در موضع باقی نمی ماند. مدت زمان هر جلسه حدود ۱۵ دقیقه است و ۴۵ دقیقه برای بی حسی زمان می برد.

با ادامه جلسات درمانی نفوذ کرم ها و پمادهای پوستی تسهیل شده و این یکی از مزیت های میکرونیدلینگ است چرا که در حالت عادی پمادها و کرم های پوستی فقط تا لایه سطحی اپیدرم نفوذ می کنند و به لایه های زیرین پوستی نمی رسند. حین عمل میکرونیدلینگ می توان مواد و سرم هایی از قبیل اسید هیالورونیک و کوکتل های مزوتراپی را برای نفوذ به لایه درم استفاده کرد. هیالورونیک اسید به تحریک کلاژن سازی کمک کرده و به جوانسازی پوست کمک می کند.

از مزایای دیگر میکرونیدلینگ این است که در انواع پوست و در تمام نقاط بدن و در چهار فصل سال قابل انجام است و این در حالی است که استفاده از لیزرهای لایه بردار در پوست های تیره و فصول گرم سال و نقاط نزدیک به چشم محدودیت هایی دارد و در پوست های تیره امکان سوختگی و ایجاد لک وجود دارد.

تفاوت درمارولر با درماپن چیست؟

درمارولر ابزار سنتی و غیر حرفه ای میکرونیدلینگ است که از یک غلطک چرخان با تعدادی سوزن بر روی این غلطک تشکیل شده است و بر اساس عمق نفوذ مورد نیاز سایز های متفاوتی تولید شده است که کوتاهترین آن 0.15 میلی متر و بلندترین اندازه آن 2.5 میلی متر می باشد. هر چه بلندی سوزن بیشتر باشد عمق نفوذ بیشتر و در نتیجه درمان موثرتر و تهاجمی تر خواهد بود. انتخاب اندازه سوزن بر اساس موضع عمل و نوع درمان متفاوت می باشد ولی در اکثر موارد سایز های متوسط( 1.5 تا 2 میلی متر) برای درمان های معمولی انتخاب می شوند.

درماپن بهتر است یا درمارولر؟

درمان با درماپن بر اساس موضع درمان با سرعت های متفاوتی قابل تنظیم است که بر حسب موضع درمان تعریف می شود. یکی از امتیازات درماپن نسبت به درمارولر قابل استفاده بودن آن در نقاطی است که پهنای کوچکی دارند( از قبیل لب فوقانی و اطراف بینی) و با درمارولر نمی توان در این نقاط میکرونیدلینگ انجام داد.

فاصله بین جلسات و تعداد جلسات میکرونیدلینگ چقدر است؟

فاصله بین جلسات ۴ هفته است که این زمان برای فرصت دادن به پوست جهت ترمیم می باشد. تعداد جلسات برای جوانسازی پوست و تحریک کلاژن ۳ جلسه است و برای درمان اسکار بین ۳ تا ۶ جلسه می باشد، فرایند کلاژن سازی بعد از درمان شروع می شود و بعد از حدود 10 روز تغییرات بطور محسوس قابل مشاهده می باشد.

عوارض میکرونیدلینگ و مراقبت های بعد از آن چیست؟

میکرونیدلینگ یک روش درمانی مطمئن و کم عارضه است ولی موارد زیر ممکن است در بیماران دیده شود : بلافاصله بعد از میکرونیدلینگ پوست قرمز و سفت می شود که بدلیل تحریک کلاژن و کوتاه شدن رشته های الاستین پوست است.

این قرمزی چند ساعت بعد از بین می رود در مواردی که درمان عمیق باشد ممکن است قرمزی تا 2 روز هم ادامه یابد. خشک شدن پوست از دیگر عوارض میکرونیدلینگ می باشد که برای رفع آن از کرم های مرطوب کننده و یا ترمیم کننده استفاده می شود. بعد از میکرونیدلینگ پوست التهاب دارد و به نور خورشید حساس می شود که از کرم های ضد آفتاب قوی و یا پماد زینک اکساید استفاده می شود.

کاربردهای میکرونیدلینگ چیست؟

۱-درمان اسکارهای ناشی از جای جوش و اسکار آبله مرغان و سالک:

از جمله موارد قابل درمان با روش میکرونیدلینگ می باشند که در این روش با افزایش ساخت کلاژن و الاستین با تحریک فیبروبلاست ها در لایه درم به هموار شدن پوست کمک می شود. برای تاثیر بیشتر از محلول مزوتراپی اسید هیالورونیک همزمان با میکرونیدلینگ استفاده می شود.

۲-افتادگی و شلی پوست:

میکرونیدلینک به کاهش شل شدن و افتادگی پوست در صورت، دست ها و بدن کمک می کند.

۳- لکه های پوستی مقاوم به درمان:

این لکه ها بدلیل تولید بیش از حد ملانین در پوست ایجاد می شوند. چنانچه ملانین در لایه عمقی پوست باشد داروهای ضد لک دسترسی به آن ندارند ولی با میکرونیدلینگ لایه درم بخوبی در دسترس بوده و بعلاوه نفوذ داروهای مزوتراپی ضد لک که همزمان به روی پوست اسپری می شود موجب از بین رفتن ضایعات هایپر پیگمانته عمقی می شود. استفاده از کرم های ضد آفتاب بعد از درمان برای پیشگیری از عود ضایعات توصیه می شود.

۵- کاهش چین و چروک های پوست:

کاهش چین و چروک های پوست بدلیل افزایش تولید کلاژن و الاستین و بهبود خون رسانی به پوست می باشد. مزیت کاهش چین و چروک با میکرونیدلینگ و یا طب سوزنی در مقایسه با تزریق بوتاکس و اسید هیالورونیک در این است که در روش میکرونیدلینگ ماندگاری طولانی تری بدست می آید و ماده خارجی وارد بدن نشده و عوارض جانبی این مواد وجود ندارد بعلاوه برای جوانسازی پوست دست نیز می توان از این تکنیک بهره جست. بسته شدن منافذ از دیگر مزایای میکرونیدلینگ می باشد

۶- درمان اسکارهای ناشی از اعمال جراحی قبلی و سوختگی ها:

با فعال شدن فیبروبلاست ها و سلول های بنیادی و آزاد شدن فاکتورهای رشد پلاکتی ناهمواری های پوست به تدریج برطرف شده و اسکار تا حد قابل توجهی از بین می رود.

موارد منع استفاده از روش میکرونیدلینگ کدامند؟

عفونت های فعال پوستی از قبیل تب خال و همچنین سابقه کلوئید در اثر آسیب به پوست از موارد منع میکرونیدلینگ می باشد. مصرف داروهای ضد انعقاد مثل وارفارین می تواند موجب خونریزی شدید بعد از میکرونیدلینگ شود و قطع این داروها که برای درمان یک بیماری جدی است به منظور انجام یک عمل زیبایی به هیچ وجه توصیه نمی شود.

ضعف سیستم ایمنی بدن به هر علتی ( مصرف داروها ، دیابت کنترل نشده و بیماری سیستم ایمنی) می تواند منجر به عفونت بعد از میکرونیدلینگ و تاخیر در التیام پوست شود. با توجه به جنس سوزن ها که ترکیب فولاد ضد زنگ و تیتانیوم می باشد ، افرادی که به این فلزات حساسیت دارند نیز نباید تحت این درمان قرار گیرند چرا که ممکن است موجب کهیر و خارش بلند مدت بعد از میکرونیدلینگ شوند.

در خانم های باردار میکرونیدلینگ بدون استفاده از مواد و داروهای موضعی بی خطر است ولی توصیه نمی شود. بعد از تزریق بوتاکس انجام میکرونیدلینگ موجب پخش بوتاکس به نقاط دورتر می شود و تا 48 ساعت بعد از بوتاکس نباید انجام شود. بعد از تزریق ژل میکرونیدلینگ موجب واکنش التهابی دز ناحیه می شود و تا دو هفته بعد از تزریق فیلر میکرونیدلینگ باید به تعویق افتد.

میکرونیدلینگ مو و ابرو:

میکرونیدلینگ در ناحیه سر می تواند به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و ریزش موی آندروژنیک را متوقف و رشد مجدد موهای آسیب دیده را تحریک کند. میکرونیدلینگ مو با افزایش جریان خون موضعی و کاهش سبوم در اطراف فولیکول مو و افزایش پروتئین wnt و نهایتا کاهش دی هیدروتستوسترون اثر خود را بر روی فولیکول های مو اعمال می کند.

پروتئین wnt موجب افزایش فولیکول های جدید می شود. بعلاوه در میکرونیدلینگ موی سر منافذ ریزی در پوست سر ایجاد شده که ورود ویتامین ها و سرم های تقویتی و ماینوکسیدیل را به عمق پوست در ناحیه فولیکول های مو تسهیل می نماید. مصرف همزمان فیناستراید یک میلی گرم در روز به کاهش اثر هورمون دی هیدروتستوسترون بر روی فولیکول مو کمک کرده و اثر سینرژیسم بر روی تقویت و رشد مو دارد.

ساعات کاری