اندولیفت لیزري چیست؟ روش انجام و تاثیر آن

اندولیفت لیزري چیست؟ روش انجام و تاثیر آن بر لیفت صورت

متن مقاله از

Luca Scrimali, Giuseppe Lomeo1 MD, Specialist doctor in Aesthetic and Reconstructive Plastic Surgery, Catania, Italy

لوکا اسکریمالی، جوزپه لومئو 1MD، پزشک متخصص در جراحی پلاستیک زیبایی و ترمیمی، کاتانیا، ایتالیا

معرفی روش اندولیفت:

علیرغم رشد وسیع روش هاي جراحی هاي زیبایی و نیز درخواست ها جهت لیفت و ریمدلینگ صورت و بدن، امروزه افراد زیادي از روش هاي کلاسیک جراحی، وحشت دارند. بنابراین، روش هاي جدیدتري که کمتر تهاجمی هستند، پس از مطالعات گسترده مورد توجه بالایی توسط بیماران قرار گرفته اند. یکی از این روش ها اندولیفت می باشد. در این روش ضایعات فوتوترمال در بافت ساب-درم با بهره گیري از انرژي لیزر ایجاد می شود.

با توجه به نتایج بارز این روش در زمینه تایتنیگ و لیفت ناحیه صورت، این روش می تواند جایگزین نخ هاي لیفت کلاسیک با میزان درد کمتر، اسکار کمتر، دوره بهبود کوتاه تر و عوارض جانبی بسیار پایین تر گردد. براي این کاربرد از طول موج 1470 نانومتر استفاده می شود که قابلیت نفوذ بالا در پوست بدون تخریب حرارتی در مقایسه با سایر طول موج ها را دارا می باشد.

اندولیفت لیزري چیست؟ روش انجام و تاثیر آن بر لیفت صورت

روش انجام اندولیفت:

در این مطالعه پروسیجر اندولیفت با استفاده از سیستم لیزر دایودي با طول موج 1470 نانومتر (Eufoton, 1500 LASeMAR) انجام شد. خروجی لیزر از طریق فیبرهاي نوري با قطر 100، 200 ،300 ،400 ،  600و 1000 میکرون در زیر پوست انتقال می یابد. فیبرهاي نازک بدون نیاز به ایجاد سوراخ، به راحتی زیر پوست قرار گرفته و در حدفاصل derm deep و لایه سطحی subdermic fat قرار می گیرد. جراح می تواند مسیرهاي مختلفی را در هر ناحیه در نظر بگیرد.

رمز موفقیت در این روش، قرارگیري فیبرنوري در موقعیت صحیح می باشد. براي اطمینان از این امر از سونوگرافی همزمان پوست در حین درمان و 3 هفته پس از آن به منظور بررسی احتمال شکل گیري فیبروز توسط لیزر استفاده شد.(1)

تایتنیگ پوست براساس فرآیند بهبود طبیعی از 3 ماه بعد از درمان آغاز و به تدریج افزایش می یابد. به منظورحصول نتایج مطلوب، فیبرنوري باید در هر تونل حداقل 3 بار به صورت رفت و برگشتی حرکت داده شود به صورتی که در حین برگشت انرژي لیزر تابانده می شود. تعداد این تونل ها باید براساس خطوط آنتی گرویتیشنال باشد که تعداد آن از 3 تا 10 متغیر می باشد. عموما این روش نیاز به یک جلسه دارد اما براي حصول نتایج مطلوب تر می تواند تا 3 بار با فواصل   4-5 ماهه تکرار نمود.

این روش درمانی تحت بی حسی موضعی انجام می شود و به جز حس سوزش گذرا پس از درمان بیمار دردي را حس نمی کند که این موضوع توسط مسکن هاي خوراکی قابل کاهش می باشد. بیمار از یک پوشش مخصوص فشرده ساز تا 4 روز استفاده می کند. ادم و اکیموزیس می تواند در نواحی تحت درمان رخ دهد که به طور همزمان رفع می شوند. در چنین موردي آنتی بیوتیک تراپی توصیه می شود. نتایج بالینی 3 تا 4 ماه بعد بروز می یابند اما ارزیابی نهایی باید 8 ماه بعد صورت گیرد.

نمونه کار اندولیفت و تاثیر آن بر جوانسازی صورت

تاثیر اندولیفت:

نتایج مطلوب تر و رضایت بالاتر بیمار پس از 6 ماه حاصل شد.روش اندولیفت جایگزین روش هاي لیفت جراحی نیست اما راهکار مناسبی براي بیمارانی است که به دنبال روش های با تهاجم کمتر می باشند. در تصاویر a1 و a2 ناحیه submental پیش از درمان مشاهده می شود. تصاویر a2 و b2 همین ناحیه را پس از 6 ماه نشان می دهند (فیبر به کار رفته 400 میکرون می باشد.)

نمونه کار اندولیفت و تاثیر آن بر جوانسازی صورتنمونه کار اندولیفت و تاثیر آن بر جوانسازی صورت

مقایسه روش نخ و اندولیفت:

در میان بسیاري از انواع روش های لیفت در مقالات علمی از لیفت به کمک نخ روشی با تهاجم کمتر می باشد که در آن افتادگی پوست با استفاده از سوچورهاي جراحی از طریق ایجاد سوراخ هاي کوچک در پوست، انجام می گیرد.(4-2) عوارض جانبی این روش شامل اکیموزیس، اریتم، ادم، تاول، عدم تقارن و از بین رفتن نخ می باشد. مزایاي بهره گیري اندولیفت با استفاده از لیزر دایودي مشابه نخ لیفت می باشد اما عوارض جانبی به شدت کاهش یافته است. (8-4)

اندولیفت لیزري چیست؟ روش انجام و تاثیر آن بر لیفت صورت

ترکیب حرکت مکانیکی فیبر داخل تونل ها در لایه ساب-درم و نواحی فوتوترمال ایجاد شده به کمک انرژي لیزر در ایجاد لیفتینگ و تایتنیگ پوست نقش اساسی را ایفا می نماید. طول موج 1470 نانومتر جذب بالایی در آب و چربی دارد به طوري که هرچه بافت از حیث آب و چربی غنی تر باشد، پرتوي لیزر به خوبی جذب شده و میزان پراکندگی و اتلاف کاهش خواهد یافت.

افزون براین، پرتوي لیزر روي عروق خونی تاثیري ندارد. این موضوع ریسک اکیموزیس و هماتوم را در مقایسه با روش های جراحی به حداقل می رساند. در داخل بافت آدیپوزیت ساب-درم، ضایعات فوتوترمال موجب تحریک و افزایش تولید کلاژن می شود که نتیجه ي آن بهبود الاستیسیته و سفت سازي پوست می باشد. میزان septae در لایه چربی تعیین کننده انقباضات پوست است.(4)

به منظور حصول نتایج بالینی مطلوب تر در زمینه سفت سازي پوست، این قابلیت وجود دارد که روش اندولیفت با جوانسازي غیرتخریبی به کمک هندپیس فرکشنال، ترکیب شود. نتایج سه یا چهار ماه پس از آخرین درمان مشهود بوده و به اوج خود پس از 6 ماه می رسد.(5)

نتیجه گیري:

نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که روش اندولیفت می تواند به نتایج بالینی قابل قیاس با نخ هاي لیفت با حداقل ناراحتی، درد و اسکار براي بیمار همراه باشد.

مراجع:

  1. Scrimali L, Lomeo G, Dell’Avanzato R, Crippa A. Endolaser soft-lift: a new approach on body contouring. Perspective and suggestions. Eur. J. Aesth. Medicine and Dermatology. 2013; 3(3):86-90.
  2. Warren RJ, Aston SJ, Mendelson BC. Face Lift. Plast Reconstr Surg. 2011; 128(6):747e-64e.
  3. Winkler E, Goldan O, Regev E, Mendes D, Orenstein A, Haik J. Stensen duct rupture (sialocele) and the complications of the Aptos thread technique. Plast Reconstr Surg. 2006; 118(6):1468-71.
  4. Rasko YM, Beale E, Rohrich RJ. Secondary rhytidectomy: comprehensive review and current concepts. Plast Reconstr Surg. 2012; 130(6):1370-8.
  5. Hamra ST. Composite rhytidectomy. Plast Reconstr Surg. 1992; 90(1):1-13.
  6. Owsley JQ Jr. Platysma-fascial rhytidectomy: a preliminary report. Plast Reconstr Surg. 1977; 60(6):843-50.
  7. Aston SJ. Platysma-SMAS cervicofacial rhytidoplasty. Clin Plast Surg. 1983; 10:507-520.
  8. Marten TJ. High SMAS facelift: combined single flap lifting of the jawline, cheek, and midface. Clin Plast Surg. 2008; 35(4):569-603.

 

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید