علت افتادگی پوست چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

علت افتادگی پوست چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

اگر تجربه کاهش وزن در سالن‌های بدنسازی را دارید، احتمالاً می‌دانید که افتادگی پوست یکی از عوارض رایج کاهش وزن است. البته علت‌های دیگری نیز برای افتادگی و شل شدن پوست وجود دارد. شل شدن پوست (چه در صورت و چه در بدن) اغلب با از بین رفتن چربی مرتبط است. تخریب یا کاهش کلاژن و الاستین در درم یکی دیگر از دلایل شل شدن پوست است.

در حالی که افتادگی پوست ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد، احتمال آن با افزایش سن افراد، بیشتر می‌شود. از دست دادن وزن به میزان قابل توجه و همچنین ابتلا به برخی از بیماری‌ها ممکن است باعث افتادگی در پوست شوند. درمان‌های مختلفی برای افتادگی و شل شدن پوست وجود دارد؛ از محصولات بدون نسخه گرفته تا جراحی. در این مطلب، عواملی که باعث شل شدن پوست می‌شوند را در کنار روش‌های درمان افتادگی جزئی، متوسط و شدید پوست بررسی می کنیم.

دلیل افتادگی و شل شدن پوست چیست؟

اگر بخواهیم به دلایل شدن شدن و افتادگی پوست اشاره کنیم، یکی از این دلایل افزایش سن است که نمی توانید جلو بالارفتن سن خودتان را بگیرید اما با انجام روش هایی می توانید از شل شدن زودهنگام پوست جلوگیری کنید. دلایل دیگری نیز وجود دارد که با رعایت آن ها می توانید از افتادگی پوست جلوگیری کنید.
بطور کلی دلایل افتادگی و شل شدن پوست صورت عبارتند از:

  • بالا رفتن سن
  • عوامل ژنتیک
  • تغذیه نامناسب
  • استعمال سیگار
  • کاهش وزن های سنگین و غیرعلمی
  • قرار گرفتن در معرض آفتاب برای مدت طولانی
  • عوامل محیطی مانند کار کردن در شرایط یا محیط های خاص

برای رفع افتادگی پوست روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید در خانه انجام دهید و به سفت شدن پوست صورت کمک کنید. اما در بعضی مواقع افرادی که روی بازوها، ساق پاها، شکم و گردن پوست اضافه دارند، و پوست بیش از حد کشیده شده و به طور طبیعی قابل بازگشت به شکل اولیه نیست، ممکن است با تصمیم متخصص پوست برای درمان افتادگی پوست نیاز به روش‌های غیرجراحی داشته باشند.

درمان افتادگی جزئی پوست:

اگر افتادگی خفیف دارید یا به نتایج متوسط راضی هستید، می‌توانید روش‌های خانگی را برای سفت شدن پوست صورت و بدن‌تان امتحان کنید. این روش‌ها عبارتند از:

ورزش:

پوست آویزان ناشی از کاهش وزن متوسط و یا بارداری، از طریق ورزش قابل بهبود است. هر حرکتی که باعث ایجاد توده عضلانی شود یا ماهیچه‌ها را محکم کند، می‌تواند باعث کاهش ظاهری افتادگی جزئی پوست شود.

به عنوان مثال: تمرین وزنه‌برداری یا تمرین استقامتی: کار کردن با وزنه‌ها، دستگاه‌ها یا باندهای استقامتی به افزایش توده عضلانی کمک می‌کند.
پیلاتس: این روش به عنوان کنترولوژی نیز شناخته می‌شود. از حرکات کنترل شده برای سفت کردن و تقویت مرکز بدن، ماهیچه سرینی، پاها و بازوها استفاده می‌شود.
ورزش صورت: شواهد کمی مبنی بر اینکه تمرینات صورت می‌تواند باعث کاهش پوست آویزان در اطراف چانه، غبغب و گلو شود، وجود دارد. بسیاری از طرفداران یوگا بر این باورند که تمرینات خاصی وجود دارد که برای کاهش افتادگی پوست صورت مفید است. یک حرکت عالی برای امتحان این کار سیمهاسانا (حرکت شیر) است.

مکمل‌ها:

نتایج مطالعات متعدد نشان می‌دهد که مکمل‌های خوراکی حاوی ترکیباتی مانند کلاژن و اسید هیالورونیک، به کاهش افتادگی پوست ناشی از افزایش سن کمک می‌کند.
برخی از این مکمل‌ها عبارتند از:

  1. کلاژن هیدرولیز شده: همان‌طور که قبلاً اشاره شد، برای داشتن پوستی جوان و ظاهری شاداب، به کلاژن نیاز دارید. مکمل کلاژن می‌تواند از آثار منفی پیری پوست جلوگیری کند.
  2. پروتئین: اسیدهای آمینه موجود در پروتئین (لیزین و پرولین) واحدهای سازنده ضروری برای تولید کلاژن بدن هستند.
  3. ویتامین C: بدن برای تولید کلاژن به ویتامین C احتیاج دارد.
  4. ژلاتین: درواقع کلاژن پخته شده حیوانی است، که اغلب در موادی مانند ژله و پاستیل استفاده می‌شود. ژلاتین یک منبع عالی از گلایسین است که واحدی سازنده برای تولید کلاژن بدن محسوب می‌شود.

درمان‌های موضعی:

کرم‌ها، لوسیون‌ها و سرم‌هایی که حاوی ترکیباتی مانند رتینول هستند می‌توانند باعث بهبود خاصیت ارتجاعی ناحیه اطراف چشم و روی پوست صورت شوند. محصولات بدون نسخه (OTC) و داروهای تجویزی می‌توانند در این مورد به شما کمک کنند. رتینوئیدهای تجویزی مانند ترتینوئین باعث افزایش تولید کلاژن می‌شوند. اینها معمولاً نتایج قابل توجه‌تری نسبت به همتایان بدون نسخه خود ایجاد می‌کنند.

تغییر سبک زندگی:

هیدراته باقی ماندن با مصرف آب کافی، استفاده از کرم ضد آفتاب و ترک عادت‌های مضر مانند استعمال دخانیات می‌تواند به ظاهر شاداب‌تر و کمتر افتاده پوست شما کمک کند.

درمان افتادگی متوسط و عمیق پوست:

درمان‌های غیر تهاجمی و کم تهاجم می‌توانند باعث بهبود رنگ و خاصیت ارتجاعی پوست افتاده شوند. اگر این درمان‌ها با سبک زندگی سالم مانند ترک سیگار و برنزه نشدن همراه باشند، موثرتر خواهند بود. این روش‌ها توسط متخصص پوست انجام می‌شوند و عبارتند از:

درمان افتادگی متوسط و عمیق پوست
درمان افتادگی متوسط و عمیق پوست

لیزر درمانی:

انواع مختلفی از لیزر درمانی وجود دارد که می‌تواند به تقویت تولید کلاژن و بهبود رنگ کلی پوست کمک کند. اکثر افراد بهترین نتایج را پس از چند نوبت درمان مشاهده می‌کنند. لیزر درمانی می‌تواند برای محکم شدن پوست بازوها و شکم و سایر نواحی بدن مفید باشد.

در این روش با استفاده از نور مادون قرمز، کلاژن (پروتئین زیر پوست) گرم شده و باعث سفت شدن آن می‌شود. سفت شدن پوست صورت به کمک این روش بلافاصله پس از انجام آن قابل مشاهده است. به دلیل عدم وجود هرگونه برگشتی، این شیوه درمان به یکی از متداول‌ترین درمان‌ها برای سفت شدن پوست تبدیل شده است. مطلوب‌ترین نتیجه به کمک این روش زمانی حاصل می‌شود که دو یا سه بار درمان و هرکدام با فاصله یک ماه انجام گیرد.

این روش جهت کاهش خطوط باریک، چروک‌ها و شل شدگی، مورد تائید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته است. هرچند نتایج حاصل از این روش مانند روش لیفت و کشیدن پوست صورت و کشیدن پوست گردن (لیفت گردن) چشم‌گیر و سریع نیست اما بیماران ترجیح می‌دهند نتایج را به آرامی اما بدون بازگشت مشاهده کنند. یکی دیگر از مزایای استفاده از روش لیفتینگ گردن و صورت با لیزر، بی خطر بودن آن و تاثیر آن در بازگرداندن ظاهری جوان و پوستی سفت است.

استفاده از دستگاه ‪RF‬ برای درمان افتادگی پوست صورت:

در این روش گرمای یکنواخت و مداوم در بافت‌های زیر سطح پوست ایجاد می‌شود. باگرم شدن درم (درم که حاوی رشته‌های کلاژن است و به پوست قوام می‌بخشد به همراه روپوست، پوست بدن را تشکیل می‌دهند)، رشته های کلاژن منقبض و ضخیم شده و بافت زیر سطح پوست سفت می‌شود. طی روزهای بعد هم کلاژن جدید بوجود می‌آید که باز هم بر سفتی پوست می‌افزاید و موجب لیفت صورت در سه جهت عمودی، افقی وعمقی می‌گردد.

روش پی آر پی (‪PRP‬):

در این روش خون بیمار گرفته شده و پس از آن پلاکت‌ها جداسازی شده و بصورت فعال شده درون بافت تزریق می‌گردند. از آنجایی که در این روش از خون خود فرد استفاده می‌گردد کاملا بدون عارضه بوده و خطر حساسیت ندارد. کلاژن سازی از حدود یکماه بعد سرعت می‌گیرد و طی سه ماه بخوبی آشکار می‌گردد.

درمان افتادگی پوست صورت با تزریق ژل:

تزریق ژل باعث سفت شدن پوست می‌شود. از جمله ژل‌های مورد استفاده در این روش می‌توان به سلول‌های چربی، اسید هیالونوریک و کلاژن اشاره نمود. بر اساس نوع ژل مورد استفاده، ممکن است هرچند ماه یا هر چند سال نیاز به تزریق مجدد وجود داشته باشید.

استفاده از روش میکرودرم ابریژن:

میکرودرم ابریژن درمانی غیرتهاجمی است که با هدف لایه‌برداری ملایم پوست و زیبایی پوست بدن انجام می‌شود. در این روش با افزایش جریان خون در پوست و اعمال مکش، سنتز کلاژن تحریک می‌شود. لذا در سنین زیر 30 سال به‌عنوان پیشگیری از افتادگی انتخاب مناسبی خواهد بود. پوست پس از تکمیل دوره درمان صاف‌تر و روشن‌تر می‌شود.

اگر جز آن‌دسته از‌ افرادی هستید که قصد دارید از افتادگی‌پوستتان جلوگیری یا آن را درمان کنید، میتوانید با انتخاب و انجام هر یک از روش های فوق در کلینیک زیبایی دکتر رادا خانیان، زیبایی را به صورت و بدن خود برگردانید.

 

دیدگاهتان را بنویسید